رنگ کردن مو در دوران بارداری

رنگ کردن مو در دوران بارداری

آیا در دوران بارداری می توانیم موهایمان را رنگ کنیم؟ یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها در شروع بارداری، نگرانی از تغییراتی است که بارداری بر چهره ظاهری یک زن به جا می‌گذارد. بخصوص خانم‌هایی که در دهه سوم زندگی‌شان تصمیم به بارداری می‌گیرند، بیشتر نسبت به ظاهر شدن آثار ناشی از بارداری بر چهره خود حساسیت نشان می‌دهند. اگر شما هم جزو آن دسته خانم‌هایی هستید که دلتان نمی‌خواهد طی دوران بارداری موهایتان سفید به نظر برسد، باید بدانید در ارتباط با رنگ کردن موها و تاثیرات منفی ناشی از مواد شیمیایی موجود در رنگ مو، نظرات علمی قطعی وجود ندارد. چراکه درصد بسیار ناچیزی از مواد شیمیایی موجود در رنگ مو، در صورت تماس رنگ با کف سر وارد سیستم جریان خون می‌شود و می‌تواند از این طریق اثرات منفی بر جنین داشته باشد

ز آنجا که سیستم دفاعی بدن و ترشحات هورمونی طی دوران بارداری دستخوش تغییرات بسیاری می‌شود، احتمال بروز واکنش‌های آلرژی‌زا حتی نسبت به موادی که در گذشته حساسیت به آن وجود نداشته، مطرح است بر این اساس بهتر است رنگ، های‌لایت، مش و فر کردن موها تا پایان دوره ۹ ماهه بارداری و به طور قطع، ‌طی سه ماهه ابتدایی این دوران صورت نگیرد.

آیا رنگ کردن مو طی سه ماه اول بارداری به جنین آسیب می رساند؟ بسیاری از متخصصان زنان و زایمان توصیه می‌کنند رنگ کردن موها تا سه ماهه دوم بارداری به تعویق افتاده شود اما این پزشکان راهکار دیگری را نیز به خانم‌ها پیشنهاد می‌کنند و آن «های‌لایت کردن یا مش کردن» موهاست که در آنها رنگ مو با کف سر تماس مستقیم ندارد، بلکه ساقه موها از کلاهی بیرون آمده و رنگ می‌شود. همچنین با بهره‌گیری از این روش‌ها، موهای سفید کمتر خود را نشان می‌دهد. نباید فراموش کنید پوست سر به آسانی مواد مختلف را جذب کرده و از خود عبور می‌دهد. بر این اساس امروزه تماس رنگ مو با کف سر حتی برای خانم‌هایی که باردار هم نیستند، به دلیل اثرات منفی ناشی از ترکیبات شیمیایی موجود در آن نفی می‌شود جالب است بدانید آزمایشات انجام شده روی حیوانات نشان داده، مواد شیمیایی موجود در رنگ مو باعث نقص جنینی می‌شود تاکنون در محافل علمی دنیا پاسخ قطعی و روشنی به عوارض رنگ مو روی جنین داده نشده است. به همین دلیل برخی پزشکان رنگ کردن موها را حتی در ابتدای بارداری نیز نفی نمی‌کنند، اما از آنجاکه در سه ماهه اول بارداری، تقسیمات اصلی سلولی و ایجاد شبکه‌های عصبی جنین شکل می‌گیرد، جذب هر نوع ماده و ترکیب شیمیایی می‌تواند اثرات بسیار مخربی بر جنین به جا گذارد. گرچه این آسیب‌پذیری طی ۹ ماه بارداری به درجات کمتری نیز ادامه دارد و بهتر است تماس مادر با ترکیبات شیمیایی و آلرژی‌زا طی این دوران صورت نگیرد.

همچنین کسانی که زمینه آلرژیک دارند،‌‌آسیب‌پذیرترند پس سه ماهه اول بارداری که زمان شکل‌گیری جنین و پیشرفت سلول‌های اولیه جنینی است و بیشترین آسیب‌پذیری برای جنین وجود دارد، باید از رنگ کردن مو خودداری شود و این کار را در صورت ضرورت به سه ماهه دوم یا سوم بارداری موکول کرد، مادرانی که زمینه‌های آلرژیک پوستی، تنفسی یا گوارشی دارند باید بیش از دیگران، نسبت به انجام کارهای آرایشی و زیبایی پرخطر حساس باشند. در چنین شرایطی بهتر است یک خانم باردار خود را با ریسک بروز آلرژی‌های جدید روبه‌رو نکند.

########

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + چهار =